Na sylwestra: Sałatka z papryki
1,5 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 roztarty ząbek czosnku
1 listek laurowy
1 szklanka octu (5-6%)
1/2 szklanki wody
Papryki kroimy na pół i wybieramy nasiona. Nabijamy na widelec i opiekamy nad gazem aż skórka nabierze ciemnego brunatnego koloru i powstaną purchle. Mokrymi palcami zetrzeć skórkę, paprykę pokroić na paseczki. Pozostałe składniki wymieszać w rondlu zagotować i dodać paprykę. Wstawić do ldówki na 2-3 godziny. Przed podaniem dodać listek laurowy.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z