3 duże ziemniaki
6 jaj
6 pomidorów
1 seler naciowy
1 cebula
1 główka sałaty zielonej
Tuńczyk ( konserwa w oleju lub w sosie własnym)
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego (ewentualnie sok z cytryny)
Szczypiorek
1 łyżeczka musztardy
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy w plasterki, układamy na dnie salaterki. Resztę produktów układamy warstwami. Jajka i pomidory krojone w ćwiartki. Tuńczyk. Cebulę i seler kroimy w wąskie paski. Liście sałaty dzielimy na mniejsze części .

Sos:
Musztardę dokładnie mieszamy z oliwą, dodając po trochu octu winnego, utarty czosnek, sól, pieprz. Sałatkę polać sosem i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku