Przy okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych Bellona postanowiła opublikować książkę pt. Jajka mogącą stanowić ciekawą pomoc przy urozmaicaniu potraw wielkanocnych. Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania jak i nietypowe, mogące stanowić urozmaicenie również na wielkanocnym stole

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku