Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów sprawujących funkcje szefów kuchni w najlepszych restauracjach trzeba odczekać minimum kilkanaście miesięcy. Co prócz talentu wyróżnia tych wirtuozów smaku? Do swoich potraw używają oni najlepszej jakości warzyw, mięs i przypraw, a wszystko to przygotowują i poddają obróbce termicznej w naczyniach wykonanych z najlepszej jakości stali.

Co wyróżnia naczynia kuchenne najwyższej jakości?

Jeszcze do niedawna wszystkie sekrety najznakomitszych kucharzy były pilnie strzeżone za szczelnie zamkniętymi drzwiami restauracyjnych kuchni. Wraz z pojawieniem się mediów społecznościowych oraz stale rosnącym zainteresowaniem ze strony klientów coraz większa ilość kulinarnych gwiazd decyduje się na publikowanie zdjęć, czy wręcz zapraszanie kamer do swojego miejsca pracy. Oglądając programy kulinarne nie sposób nie zauważyć pięknych garnków i patelni, jakimi na co dzień posługują się profesjonalni kucharze. Wiele z nich poza unikatowym, włoskim designem posiada również bardzo przydatne funkcje takie jak choćby pokrywka skraplacz pary, dzięki której do gotowania potraw wykorzystywana jest tylko woda naturalnie zawarta w roślinach. To zaś pozwala na zatrzymanie większej ilości witamin i minerałów niż w przypadku gotowania w garnku z tradycyjną pokrywką. Innym udogodnieniem pozwalającym oszczędzać wodę jest umieszczony w uchwycie pokrywy termometr. Dzięki niemu nie zachodzi potrzeba podnoszenia pokrywy, by sprawdzić temperaturę potrawy, a co za tym idzie nie następuje zbyteczna utrata wody wraz z substancjami odżywczymi.

Innym bardzo ciekawym rozwiązaniem technologicznym jest zastosowanie w garnku lub patelni wielowarstwowego dna akutermicznego, które szybko się nagrzewa, by równomiernie rozprowadzić ciepło. Ułatwia to gotowanie na parze, smażenie bez użycia tłuszczu przy jednoczesnym zmniejszeniu zużycia energii elektrycznej.

Z praktycznego punktu widzenia bardzo ważne jest także, aby po skończonym procesie gotowania móc spokojnie rozkoszować się smakiem posiłku zamiast rozmyślać o stercie naczyń do zmywania i pobrudzonym blacie. Innowacyjne technologicznie naczynia zostały zaprojektowane tak, by ograniczyć do minimum zabrudzenia powierzchni blatów oraz użycie dodatkowych akcesoriów. Np. odpowiednio wyprofilowane krawędzie garnków umożliwiają łatwe przelewanie ich zawartości, a specjalna konstrukcja uchwytów pokryw pozwala na ich wygodne odkładanie.

Najwyższej jakości naczynia w domowej kuchni

Połączenie nowoczesnych technologii, dbałość o detal oraz najnowocześniejszy design są wizytówką marki Philipiak, która od lat wiedzie prym wśród światowych producentów naczyń kuchennych. Wszystko to sprawia, że unikatowe są na rynku naczynia Philipiak. Opinie o nich wyrażane przez najbardziej wymagających użytkowników są zwykle bardzo pozytywne. Zachwyca zarówno jakość produktów jak i fakt, ze przekłada się ona bezpośrednio na smak i wartości odżywcze przygotowywanych w nich potraw. Ponadto dzięki zastosowaniu najwyższej jakości stali szlachetnej naczynia są antyalergiczne i antybakteryjne, a szkodliwe dla organizmu substancje nie przedostają się do gotowanych potraw, co jest szczególnie ważne dla osób prowadzących zdrowy tryb życia. Dlatego wyposażając swoją domową kuchnię warto zdecydować się na zakup naczyń, które będą służyć przez wiele lat nie tracąc swoich właściwości.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Karaś smażony kalorie

Wersja do druku