Czosnek jest nie tylko aromatyczny i smaczny, ale te dobry dla naszego zdrowia i uk豉du odporno軼iowego. Je郵i wi璚 zastanawiasz si nad skutecznym antidotum na jesienno-zimowe przezi瑿ienia, rozwa wcielenie go do swojej diety. Nie jest to trudne, bo mo瞠sz doda go do wielu da – na przyk豉d do w這skiego Spaghetti Carbonara.


Niewiele jest rodzinnych posi趾ów tak po篡wnych i 豉twych w przygotowaniu jak Carbonara. To tradycyjne w這skie danie b璠zie gotowe w niespe軟a pó godziny, wi璚 warto go przygotowa, aby cieszy si smakiem W這ch we w豉snych czterech 軼ianach! Sk豉dniki, których b璠ziesz potrzebowa to:

- 350 g makaronu spaghetti,
- 1 s這ik Czosnku w這skiego w oleju OLE!,
- 200 g bekonu,
- 2 jajka oraz 1 dodatkowe ó速ko,
- 80 g startego sera w這skiego,
- sól i pieprz.

 Makaron ugotuj „al dente” w posolonej wodzie. W mi璠zyczasie posiekaj bekon oraz czosnek, a nast瘼nie krótko podsma na patelni. Im wi璚ej czosnku, tym bardziej intensywny aromat – dodaj go wedle upodoba. Ugotowany makaron wrzu na patelni i sma przez moment wraz z bekonem i czosnkiem, dodaj帷 odrobin oleju ze s這ika OLE! Wbij jajka do du瞠j miski, dodaj帷 ser i szczypt soli. Nast瘼nie, do miski dorzu makaron i szybko wymieszaj. Dopraw do smaku sol i 鈍ie穎 zmielonym pieprzem. Smak tradycyjnego Spaghetti Carbonara jest niezrównany. Smacznego!

Czosnek w這ski w oleju OLE!
Cena ok. 6 z
Pojemno嗆: 212ml
www.wole-ole.pl


Podobne artyku造: