Szybki w wykonaniu i pyszny w smaku? Taki właśnie jest obiad w postacie makaronu penne z pikantnymi pulpecikami.
Makaron penne z pulpecikami
Składniki:
1.    MiÄ™dzybrodzki Makaron penne – 250 g
2.    MiÄ™so mielone wieprzowe – 450 g
3.    Starty parmezan – ok. 4 Å‚yżek
4.    Sól, pieprz
5.    Pomidory – 1 puszka
6.    Åšmietana – 2 Å‚yżki
7.    Chilli – 1 szt.
8.    Tymianek – 1 Å‚yżka
9.    Cebula – 1 szt.
10.    Musztarda francuska – 1 Å‚yżka
11.    Olej

Wykonanie:
W pierwszej kolejnoÅ›ci gotujemy makaron wedÅ‚ug wskazówek na opakowaniu. MiÄ™so mielone mieszkamy z musztardÄ…, drobno posiekanym chilli, parmezanem oraz przyprawami. Ugniatami i formujemy maÅ‚e pulpeciki, które nastÄ™pnie smażymy na oleju. Na oddzielnej patelni podsmażamy cebulÄ™, wlewamy pomidory z bulionem i dodajemy parmezan  i tymianek. CaÅ‚ość dusimy ok 5-7 minut. Do sosu dodajemy pulpeciki i wlewamy Å›mietanÄ™. Podajemy z MiÄ™dzybrodzkim Makaronem penne.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma musztarda
Salceson ozorkowy czarny kalorie

Wersja do druku