Przepis na domowego hamburgera – apetyczny wariant fastfoodowego przysmaku, który z łatwością możecie przygotować we własnej kuchni.
Domowy hamburger z sosem Tarsmak
Składniki:
- 2 bułki do hamburgerów
- 200 g mięsa wołowego mielonego
- 2 plastry sera żółtego
- 2 grube plasterki pomidora
- 1 mała biała cebula                                              
- 4 liście sałaty     
- 2 plasterki czerwonej cebuli        
- 4-6 plasterków ogórka konserwowego         
- 1 płaska łyżka musztardy
- Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na  gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.





Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii mają kotlety mielone
Ile kalorii ma kotlet z mielonej ryby

Wersja do druku