Szarlotka a'la Female
Spis treści
Autor
Na prośbę naszych facebookowych fanek postanowiliśmy zdradzić sekretny przepis na szarlotkę, której zdjęcie zamieściliśmy wczoraj na femalowym profilu FB. No to proszę testować i wrzucać swoje zdjęcia :)
Szarlotka a'la Female
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki tortowej
- 6 żółtek
- kostka margaryny
- 4 duże łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jabłkowy farsz:
- 5 dużych kwaśnych jabłek
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki dżemu ( u nas jagodowy)
Piana:
- 6 białek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Ciasto: wszystkie składniki wymieszać, ugnieść ciasto. 3/4 przygotowanego ciasta wyłożyć w foremce (tortownicy), nakłuć widelcem i włożyć na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180st.C. Pozostałe ciasto włożyć do zamrażarki.
Jabłka zetrzeć na dużych oczkach, odlać sok, dodać cynamon i cukier wszystko wymieszać.
Białka ubić na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodać sok z cytryny.
Podpieczone ciasto posmarować dżemem, na to wyłożyć masę jabłkową, potem pianę z jajek i na koniec starte na grubych oczkach (lub pokruszone) zamrożone ciasto. Ciasto piec przez około 45min. w 180st. C.
Smacznego!
Ile kalorii ma Szarlotka na kruchym cieście
Ile kalorii ma tort kawowy
wyposa?enie kuchni
Wersja do druku
Szarlotka a'la Female
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki tortowej
- 6 żółtek
- kostka margaryny
- 4 duże łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jabłkowy farsz:
- 5 dużych kwaśnych jabłek
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki dżemu ( u nas jagodowy)
Piana:
- 6 białek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Ciasto: wszystkie składniki wymieszać, ugnieść ciasto. 3/4 przygotowanego ciasta wyłożyć w foremce (tortownicy), nakłuć widelcem i włożyć na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180st.C. Pozostałe ciasto włożyć do zamrażarki.
Jabłka zetrzeć na dużych oczkach, odlać sok, dodać cynamon i cukier wszystko wymieszać.
Białka ubić na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodać sok z cytryny.
Podpieczone ciasto posmarować dżemem, na to wyłożyć masę jabłkową, potem pianę z jajek i na koniec starte na grubych oczkach (lub pokruszone) zamrożone ciasto. Ciasto piec przez około 45min. w 180st. C.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma szarlotkaIle kalorii ma Szarlotka na kruchym cieście
Ile kalorii ma tort kawowy
wyposa?enie kuchni
Wersja do druku
Szukaj
Make-up no make-up trendem wiosny Pielęgnacja i makijaż w duecie
Wiosna to czas, gdy na scenę wkraczają nowe makijażowe trendy. W tym roku jednym z kluczowych stylów makijażu jest make-up no make-up. Kosmetolodzy p
Suche szampony do włosów Jantar
Kosmetyków do pielęgnacji włosów od marki Jantar®, inspirowanych bogactwem natury, nie trzeba nikomu przedstawiać. To właśnie one są opr
Jak stworzyć kuchnię dopasowaną do Twoich potrzeb?
Marzenie o idealnej kuchni, dopasowanej do naszych potrzeb i stylu życia, może stać się rzeczywistością dzięki odpowiedniemu projektowaniu i planowaniu.
Ponowne Odkrywanie Młodości: Lifting Twarzy dla Pewnej Siebie, Promiennej Ciebie
W dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie wygląd ma niebagatelne znaczenie. W związku z tym, wiele osób poszukuje sposobów na zachowanie
Najbardziej wpływowe kobiety polskiego sportu
Z roku na rok znacząco wzrasta pozycja kobiet w polskim sporcie. Przedstawicielki płci pięknej doskonale radzą sobie w różnych dyscyplinach, czego d