Każda okazja jest dobra, by sprawić swoim bliskim słodką niespodziankę. Szczególnie, gdy jest taka pyszna, jak puszysty i aromatyczny sernik na zimno od Gellwe.

Lekkie i delikatne ciasto zachwyci smakoszy w każdym wieku, a ozdobione soczyście czerwoną galaretką o smaku aromatycznych truskawek z dodatkiem świeżych owoców stanowić będzie ozdobę letniego przyjęcia. Panie domu docenią sernik na zimno od Gellwe za szybkość i prostotę przygotowania. Wystarczy chłodne mleko – lub w wersji wzbogaconej: mleko i serek homogenizowany o smaku waniliowym - by w niecałe 10 minut przygotować smaczny puszysty deser, gotowy do podania po krótkim schłodzeniu w lodówce.

W najbardziej klasycznej wersji sernik na zimno można udekorować przekrojonymi na połówki lub ćwiartki świeżymi truskawkami i truskawkową galaretką Gellwe, jednak bogata paleta mocno owocowych smaków galaretek aż kusi, by eksperymentować z innymi owocami i kolorami! Lato można zatem przywitać słonecznie żółtym ciastem z morelami lub brzoskwiniami i galaretkami cytrynową lub pomarańczową, orzeźwiającą mieszanką kolorowych porzeczek z galaretką malinową, słodkimi czereśniami lub aromatycznymi wiśniami z dodatkiem galaretki wiśniowej, malinami i poziomkami z galaretką o smaku owoców leśnych lub soczyście zielonym agrestem z dodatkiem pokrojonych w plasterki bananów i galaretki agrestowej.

Dla największych łasuchów, którym nie wystarcza pyszne ciasto z galaretką i owocami marka Gellwe przygotowała także puszystą Śnieżkę, z którą porcja sernika zmieni się w wykwintny deser godny najlepszej domowej kawiarenki Gellwe! Śnieżka w wersji tradycyjnej (w składzie z pełnotłustym mlekiem w proszku i przygotowywana na mleku) lub dietetycznej Light (przygotowywana na wodzie z mlekiem odtłuszczonym) wspaniale się ubija, jest niezwykle lekka, puszysta i smaczna.  

Sernik na zimno od Gellwe dostępny jest w wygodnych kartonowych pudełkach z dołączoną galaretką Gellwe o smaku truskawkowym lub poręcznych miękkich torbach, oba w rekomendowanej cenie detalicznej 5,00 PLN.


Podobne artykuły: