Ponoć w Brazylii kobiety śmieją się podczas przyrządzania posiłków, by w jedzeniu była radość. O tym, jak gotować, jeść, smakować i czerpać radość z życia jest ta książka. W potrawach które opisuje Agnieszka czuć emocje, przygodę, różnorodność smaków i zapachów. Obok japońskiej zupy Misu czy pstrąga z Veracruz pokazuje, że nawet domowy rosół czy najzwyklejszy krupnik potrafią rozbudzić nasze zmysły.Podstawą kuchni Agnieszki jest naturalność, zdrowie i ciekawość świata. Jej przepisy nie są skomplikowane, a wszystkie składniki bez problemu można znaleźć w naszych sklepach. Jako modelka Agnieszka nie zaleca drakońskich diet. Zwyczajnie - jak kobieta – pokazuje, że oprócz przyjaźni, miłości czy biznesu, także uroda może zacząć się w kuchni. Zapraszamy na spotkanie z Agnieszką Maciąg oraz Robertem Wolańskim (autorem zdjęć) z okazji premiery książki, które odbędzie się 21 września (piątek) o g.17:00 w EMPIK CAFE, na ul. Nowy Świat 15/17 w Warszawie. AGNIESZKA MACIĄG - Karierę rozpoczęła jako modelka - występowała na największych światowych pokazach mody prezentując kreacje znanych projektantów, takich jak: Karl Lagerfeld, Nino Cerutti, Laura Biagotti, Escada. W 1996 roku nagrała dobrze sprzedającą się wówczas solową płytę „Marakesz 5:30”. Pracowała także w telewizji, prowadziła m.in. samodzielny program "Siedem pokus" w RTL7. W ubiegłym roku wydała bardzo kobiecy tomik poezji pt. „Zielone pantofle”. Świetnie gotuje, co potwierdzają jej znajomi oraz ukochany syn. Jej pasją są także podróże. Postanowiła napisać książkę, w której pokazuje, że „uroda zaczyna się w kuchni”.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Jak obliczyć kalorie z wywaru mięsnego
Krupnik na kostce rosołowej kalorie

Wersja do druku