W najbliższy piątek 28. października br. w dziesięciu miastach Polski, a także w kilku krajach na świecie, odbędą się degustacje tegorocznej, sezonowej herbaty Dilmah. Na główne miejsce celebracji Dilmah Seasonal Flush 2011 – Uva Highlands Estate wybrany został warszawski t-bar.

Organizację premiery specjalnego wydania cejlońskiej herbaty zaplanowano równolegle na Sri Lance, w Holandii oraz w Australii i Nowej Zelandii. W Polsce prezentacja połączona z degustacją naparu odbędzie się w stołecznym t-barze Dilmah oraz 11 innych lokalach. W każdym z miejsc będzie też można zasięgnąć dodatkowych informacji na temat Dilmah Seasonal Flush 2011 – Uva Highlands Estate.
Seasonal flush to wyjątkowa, limitowana seria herbat o unikalnych walorach możliwych do osiągnięcia tylko w konkretnym miejscu i przy sprzyjającej pogodzie. Dilmah ponownie wykorzystała wyjątkowy w tym klimacie splot warunków atmosferycznych – suchego wiatru, chłodnych nocy i słonecznych dni z przelotnymi popołudniowymi opadami deszczu. Herbatę Seasonal Flush 2011 – Uva Highlands Estate wyprodukowano w sierpniu tego roku na jednej z najbardziej cenionych plantacji herbaty w dolinie Uva na Sri Lance.


„Jesteśmy dumni, że po raz pierwszy w historii marki Dilmah to właśnie mieszkańcy Polski będą mogli skosztować tegorocznej sezonowej herbaty jako pierwsi na świecie” – powiedział Piotr Witomski, dyrektor marketingu Gourmet Foods. „Tym bardziej cieszymy się, że zaszczyt ten przypadł nam w udziale w niecały miesiąc po otwarciu warszawskiego t-baru Dilmah, podczas 5. edycji Dni Herbaty. Wszystkich miłośników herbaty i nowych doznań smakowych zapraszamy do wzięcia udziału w degustacjach w całej Polsce” – dodał.
W warszawskiej herbaciarni t-bar spotkanie i prezentację Uvy poprowadzi znawca i wielki miłośnik herbaty cejlońskiej – Tomasz Witomski, który zaprosi gości na wirtualny spacer „Z krzewu herbaty do filiżanki”. Wydarzenie to jest częścią cyklu spotkań przy herbacie, które organizowane są w każdy piątek o godzinie 18:30 przy ul. Szpitalnej 5 w Warszawie.


Lokale biorące udział w premierze herbaty sezonowej Uva.
1. Herbaciarnia T-Bar Dilmah - Warszawa, ul. Szpitalna 5, piątek 28. października br. od. godz. 18:30
2. Hotel**** Centrum – Kraków ul. Jana Pawła II Os. Centrum E 12, piątek 28 października br. od godz. 18.30.
3. Hotel Belwedere – Zakopane ul. Droga do Białego 3, piątek 28 października od godz. 19:00
4. Hotel****: Radisson Blu Jan III Sobieski - Warszawa - ul. Plac Zawiszy 1 piątek 28 października br .od godz. 18.30.
5. Restauracja La Scala – Poznań ul. Zamkowa 7 piątek 28 października br. od godz. 18.30
6. PIANO CAFE – Gdynia C.H. Clif ul. Al. Zwycięstwa 256 piątek 28 października br. od godz. 18.30.
7. RESTAURACJA HORYZONT – Borkowo/Gdańsk ul. Współczesna 1 piątek 28 października br. od godz. 18.30.
8. Restauracja Pivovaria – Radom ul. Moniuszki 26, piątek 28 października br. od godz. 18.30 do 20.00
9. Mała Restauracja – Lublin ul. Rynek 14, piątek 28 października br. od godz. 18.30 do 20.00
10. Restauracja Alyki Smolec gmina Kąty Wrocławskie ul. Bukowa 1, piątek 28 października br. od godz. 18.30.
11. Cafe Kofeina – Łódź ul. Piotrkowska 102 piątek 28 października br. od godz. 20.00 do 21.00.
12. Restauracja Hana Sushi – Łódź Centrum Handlowe Manufaktura ul. Jana Karskiego 5, sobota 29 października br. od godziny 11.00 do 20.00.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku