Podajemy przepis na przygotowanie porcji dla 4 osób.

Niezbędne składniki:

4 piersi z kurczaka
1 fenkuł/koper włoski
olej
100 ml majonezu light
3-5 łyżek ketchupu łagodnego
Przyprawa do potraw z grilla Grill pikantny Kamis
2 łyżeczki Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite Kamis

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka oprósz przyprawą grill pikantny, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Kurczaka lekko obsmaż na ruszcie, ułóż na folii aluminiowej, przykryj pokrojonym w cienkie plastry koprem włoskim, dodaj łyżkę masła, całość szczelnie zawiń. Piecz na grillu kilkanaście minut. Majonez połącz z ketchupem, dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, dokładnie wymieszaj. Tak powstały sos to świetny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Rosół na piersiach z kurczaka kalorie

Wersja do druku