Czas przygotowania potrawy wynosi 20 minut. Podajemy przepis na porcje dla czterech osób.

Lista zakupów:

•    4 pomidory
•    100 g Å›wieżego szpinaku
•    50 g masÅ‚a
•    50 ml wina wytrawnego biaÅ‚ego
•    200 g mozarelli
•    Sól morska w mÅ‚ynku
•    Pieprz czarny mÅ‚otkowany Specialite Kamis
•    1 Å‚yżka Suszonych pomidorów z bazyliÄ… i czosnkiem Specialite Kamis
•    0,5 Å‚yżki suszonego czosnku

Sposób przyrządzenia:

Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma szczupak faszerowany

Wersja do druku