Biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli
Niezbędne składniki:
500 g białej kiełbasy
4 czerwone cebule
2-3 łyżki miodu
1 ząbek czosnku
50 ml czerwonego wina
2 łyżki oleju
50 g masła
50 ml Octu balsamicznego Kamis
1 łyżeczka Majeranku
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku
Sposób przygotowania:
Kiełbasę posmarować delikatne olejem i wstawić na 20 minut do rozgrzanego do 180 st. piekarnika. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle, dodać wino, ocet balsamiczny, dusić na małym ogniu około 15 minut. Pod koniec dodać miód, majeranek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczoną białą kiełbasą.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z