Przepis na porcje dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 2,5 godziny.

Niezbędne składniki:

700 g żeberek wędzonych
150 g boczku wędzonego
5 suszonych borowików
1 cebula
200 ml śmietanki 18%
3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
3 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Kamis Specialite
Przyprawa do żurku i barszczu białego Kamis

Sposób przygotowania:

Wędzonkę zalać zimną wodą, dodać namoczone grzyby, całą cebulę, płatki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu około 2 godz. Ugotowaną wędzonkę i grzyby posiekać w paski, ponownie włożyć do wywaru, dodać przyprawę do żurku i barszczu białego, zagotować, dodać śmietankę. Można podawać z plastrami wielkanocnej białej kiełbasy.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii mają grzyby smażone
Ile kalorii ma barszcz zabielany
Ile kalorii mają płatki śniadaniowe
Ile kalorii ma barszcz biały z torebki
Talerz zupy grzybowej kcal

Wersja do druku